søndag 20. august 2017

Melodi Grand Prix 2010: "The Dragontower" Keep of Kalessin

I 2010 stilte det etablerte rockebandet Keep of Kalessin overraskende opp i Melodi Grand Prix, og deres bidrag var et av totalt 21 som ble plukket ut til å være med i delfinalene, blant rundt 1000 innsendte bidrag. Det å få forsvare Norges Grand Prix ære hang såpass høyt at et band som dette omsider ble lokket med. Bandet ble startet i 1993 av Arnt Grønbech, som tok scenenavnet Obsidian C. Alle medlemmene hadde rollenavn og dyrket disse figurene som en del av sin sceneopptreden. Deres nasjonale gjennombrudd kom med albumet «Trough Times of War» i 1997 og etablerte dette ekstremmetalbandet i eliten i denne sjangeren. De ga ut ytterligere et album før andet ble oppløst i 1997. men ny besetning og nye ambisjoner startet Arnt Grønbech opp igjen under samme navn men med nye medlemmer i 2006. denne gangen kastet de seg på den internasjonale blackmetal bølgen der norske band var verdensledende og de fikk et stort internasjonalt publikum. Dermed ble internasjonal parese svært interessert i denne norske finalen. «The Dragontower» er skrevet at Arnt Grønbech. Han har i tillegg til å være hovedmannen bak Keep of Kalessin, også vært fast gitarist for Satyricon, og en flittig benyttet studiogitarist. Han eier også et eget plateselskap.
Keep of Kalessin ble sluppet løs over publikum i kaskader vav pyroeffekter slik seg hør og bør et band i den genren under første delfinale i en hangar på Ørlandets Hovedflyplass. Og metalfansen er lojale og mobiliserte i stort monn. «The Dragontower» startet sist av de sju bidragene i delfinalen, og tok seg rett til finalen i Oslo Spektrum. Der startet de også sist av åtte bidrag. «The Dragontower» sto seg bra og var en av fire låter som gikk videre til gullfinalen.

I dette årets finale var det i første runde lokale fagjuryer som avga sine stemmer, og disse firejuryene var lokalisert på de stedene der delfinalene ble avholdt. Keep of Kalessin fikk ikke uventet lokalpatriotisk toppscore fra juryen på Ørlandet, som dermed sendte bandet i ledelsen. Den beholdt de også når fagjuryen nummer to i Bodø hadde stemt.  Fra juryen i Skien fikk de lavest score, mens de vant avstemningen hos den siste fagjuryen i Sarpsborg. Dermed lå de som nummer to før telefonstemmene var avgitt.  De ble fordelt i fem regioner som ga sine stemmetall. Og her varierte det stort. Dermed holdt det ikke hele veien inn for Keep of Kalessin, men de vant festen og endte på pallen.
                                                      3.plass      241164 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar