onsdag 2. august 2017

Melodi Grand Prix 2010: "Synk eller svøm" Gaute Ormåsen

Melodi Grand Prix hadde ny rekord i antall innsendte bidrag, kanskje ikke så rart etter Alexander Rybaks suksess året før. Og en av låtene som var plukket ut skulle åpne hele ballet ved å starte først i den første delfinalen som ble arrangert i en hangar på Ørlandet Hovedflystasjon. «Synk eller svøm» var eneste sangen med norsk tekst blant de 21 låtene som var plukket ut til de tre delfinalene. Gaute Ormåsen fremførte låta han hadde skrevet sammen med Laila Samuelsen og Kim Edward Bergseth. Laila Samuelsen deltok for tredje gang på rad, mens Kim Edward Bergseth hadde deltatt en gang tidligere. Laila Samuelsen er mest kjent som vokalist i The Tuesdays som fikk en internasjonal hit med «It’s up to You» i 1998. Gruppa ble oppløst samme året, selv om låta ble et gjennombrudd og fant veien til de amerikanske hitlistene. Laila Samuelsen fortsatte i musikkbransjen, men som låtskriver. Hun har levert flere store hits for mange norske artister gjennom årene, og har deltatt i flere Melodi Grand prix finaler siden. Kim Edward Bergseth skriver musikk, men bruker mest tid på å være produsent for andres innspillinger.
Gaute Ormåsen var en av artistene som klarte å utnytte deltagelsen i Idol til å skape seg en karriere. Først og fremst som sanger og låtskriver. Han har også jobbet som skuespiller og medvirket en sesong i «Hotel Cæsar.»

«Synk eller svøm» gikk videre til «Andre sjansen» som ble arrangert i Sarpsborg. Her konkurrerte Gaute mot åtte andre om to plasser til finalen i Oslo Spektrum. Han møtte Heine Totland i kvartfinalen og vant den. I semifinalen møtte han Bjørn Johan Muri med «Yes man» (se tidligere blogginnlegg, scroll deg ne på menyen til høyre.)  Da var løpet kjørt og det ble ingen finalen på Gaute Ormåsen. Men han skulle prøve igjen noen år senere. 

                                                  Siste sjansen     Uplassert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar