tirsdag 8. august 2017

Melodi Grand Prix 2011: «Not That Easy (Ah-Oh-Ah-Oh)» Rikke & Åste.

Av 700 innsendte bidrag var «Not That Easy (Ah-Oh-Ah-Oh)» et av 21 bidrag som ble plukket ut til å være med i Melodi Grand Prix. De var en av sju bidrag i den første delfinalen i Hangar E på Ørland flystasjon. Lata ble fremført av duoen Åste & Rikke, som siste låt i delfinalen. Rikke Normann sto bak melodi og tekst. Hun var aktiv korist og låtskriver og opptrådte av og til under eget navn. Hun har studert musikkproduksjon i Leeds i England, og bodde og jobbet i England en periode. Hennes debutplate «Rikki’s Guns «kom i 2011. Derfra ble singelen «Superstar» den største hiten og nådde en syvendeplass på VG- lista som beste resultat.
Hun fremførte låta si sammen med Åste Sem, som hadde gjort suksess etter å ha blitt nummer fire i «Idol " i 2007. Hun var blitt folkets favoritt og hennes store stemme og musikalitet bergtok mange. Melodi Grand Prix 2011 var både Rikke og Åstes første forsøk i denne konkurransen.  Hennes allsidighet gjorde henne ettertraktet både som sessionsanger og korist.

I første delsfinale startet Rikke & Åste sist av sju. Og det norske folk likte hva de hørte og stemte de to jentene. Det var noe overraskende for dette var ikke en typisk mainstreamlåt, men skikkelig R & B. Men jentenes sjarme og store stemmer og musikalitet ga dem full uttelling. I tillegg traff låta poptrendene i tiden. For en gnags skyld var både kritikere og publikum enig, denne måtte komme til finalen. Og det gjorde den. Dette er en god poplåt, rett og slett.  Sammen med Helene Bøksles «Vardlåt» gikk den videre til finalen i Oslo Spektrum. Der startet den rett etter Stella Mwangi som vant og tok seg ikke videre til gullfinalen.  

                                                                    Finale   Uplassert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar