mandag 31. juli 2017

Melodi Grand prix 2008: "Baby Don't Stop the Music" Michelle

Av de litt over seks hundre bidragene som kom inn til Melodi Grand Prix 2008 var "Baby Don't Stop the Music". Det ble valgt ut til å være et av seks bidrag i den første delfinalen i Stavanger. Låta er komponert av Fred Ball. Fredrik William Ball er oppvokst i Fredrikstad, men er bosatt i London der han gjør det stort innen låtskriving. Han var dette årets mest kjente låtskriver. Allerede i 2003 fikk han et dundrende gjennombrudd i Storbritannia. Hans sjanger er primært elektronika, og innen den musikkformen skapte han musikkprosjektet Pleasure som resulterte i et album med samme navn i 2003. Og britene elsket det og han ble kåret til «Årets debutant» av kritikerne i The Sunday Times. «Pleasure» etablerte Fred Ball øyeblikkelig i eliten av låtskrivere og produsenter i Storbritannia og han kan velge samarbeidspartnere på øverste hylle. I 2016 skrev han og Co produserte «Love On the Brain» forRhianna, og det er hennes mest spilte radio hit i USA til nå. Men det var etter Melodi Grand Prix. Før han deltok hadde han «bare» jobbet som låtskriver og produsent for flere verdenskjente artister samt fått en Grammynominasjon. I tillegg jobbet han nært med Bertine Zetlitz.  En av hans faste samarbeidspartnere i Storbritannia, Hannah Robinson skrev teksten. Oslojenta Michelle Purvis sang låta, og hun var kommet som en komet inn på den norske pophimmelen.  Hun har et vanvittig TV og scenetekke og ble kjent da hun kom på tredjeplass i TVNorges «Dansefeber» i 2007. Før dette hadde hun utdannet seg til danser fra Statens Balletthøgskole, og vært med i flere store sceneproduksjoner. Og Michelle ble raskt en medieyndling og seilte opp som en av outsiderne. Man var sikre på at hun kom til å ta seg hele veien, for her blir det forrykende sceneshow.La man sammen en internasjonalt anerkjent låtskriver som Fred Ball med den forrykende Michelle Purvis så hadde man vinneroppskriften, trodde man.
Men nederlaget kom overraskende. Det norske folket stemte låta ned, og den tok seg ikke videre hverken til finalen eller andre sjansen.  Låta funket ikke live, dessverre.

Men Michelle fortsatte artistkarrieren som «MadameMichelle» og det funket langt bedre. Hverken Fred Ball eller Michelle Purvis har vært med i Melodi Grand Prix siden. (pr.2017.)

                                               Delfinale 1     Uplassert. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar