torsdag 27. juli 2017

Melodi Grand Prix: "Anyway You Want It" Ingvild Nagell- Dahl (Pedersen)

NRK hadde hatt en pause fra den internasjonale finalen i 2002 pga dårlige resultater i årene før. Nå skulle det satses og NRK skulle holde seg i finalen, og for første gang siden 1997 arrangerte NRK en åpen konkurranse.  450 bidrag kom inne fra komponister og tekstforfattere. Det var åpnet for at «alle» kunne sende inn, men det viste seg at en norsk Melodi Grand Prix finale ikke hadde så veldig stor interesse utenom i Norge og Sverige der de aller fleste innsendte bidragene hadde opphav.16 bidrag ble plukket ut til en lukket audition hvorav tolv finalister gikk videre til Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum. Og først ut var Ingvild Pedersen fra Gjøvik. Hun tok etternavnet til kjæresten pianisten og orkesterlederen Trond Nagell- Dahl da de giftet seg og er siden blitt kjent under det navnet.  Ingvild var fra ung alder aktiv i Gjøviks musikkliv. Hun gikk på musikklinja på Tranberg Videregående Skole og var frilans sanger mens hun studerte til å bli barnevernspedagog. Men det ble snart en hobby, for musikken tok stadig mer plass og ble en fulltidsbeskjeftigelse. Hun er aktiv korist og solist og det vi kaller «sessionsanger» dvs at hun synger med flere band i store eventer og har vært fast vokalist i bandet i «Skal vi Danse?» på TV2 og «Singing Bee» på TV3 for å nevne noe. Hun har flere ganger vært gjest i «Beat for Beat» på NRK. Hun har tre barn og bor på Gjøvik. Ingvild Nagell-Dahl er hovedvokalist i showet «Sommerslagere» som har vært en stor publikumssuksess i Gjøvik de siste femten årene. I forbindelse med den siste sesongen for showsuksessen som er sett av bortimot 50.000, ga Ingvild ut sin versjon av Piafs «Hymne l ’amour» på totendialekt. Siste showsesong er sommeren 2017. 
Låtskriverne bak «Anyway You Want It» var den svenske «slagergrossiten» Thomas G: Son som pr 2017 har skrevet i alt 47 bidrag til ulike nasjonale uttaginger rundt om i Europa. «Anyway You Want It» var det første bidraget han fikk med i en norsk finale. (Han hadde med i alt to dette året, mer om det i en annen blogg.) Han skrev bidraget sammen med Stephan Brunzell. Thomas G:Son hadde allerede representert Sverige med låta «Listen to Your Heartbeat» i 2001. Det fikk en hederlig femteplass i finalen i København.  Han var enste svenske komponist i startfeltet i Mleodi Grand Prix 2003 med sine to bidrag. Det var flere svensker med, men de stilte som vokalister - mer om i et annet blogginnlegg.)
"Anyway You Want It" var først ut i et ganske sterkt startfelt. Det ble gitt poeng i to omganger, og det var ingen fagjury involvert, bare seerstemmer avgjorde. Fra første omgang gikk fire låter videre til en Gullfinale der de kjempet om seieren. Men først skulle det gis poeng til alle låtene. Telefonstemmene ble omregnet og fordelt. Den internasjonale finalen ble brukt som modell, og poengsystemet derfra brukt.Og poengene ble fordelt slik at fem regioner presenterte sine poeng. Juryens favoritt fikk 12 poeng, neste fikk 10 poeng, så var det fra åtte til ett poeng på skalaen. Dermed fikk ti av tolv melodier poeng i hver omgang. Så et bidrag kunne risikere å få null poeng fra en jury.  Heldigvis unngikk Ingvild Nagell- Dahl den ydmykelsen, og sanket poeng fra samtlige av de fem jurygruppene.  Men det ble dessverre ikke nok poeng til å ta seg helt til Gullfinalen.


                                                             8.plass  16 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar