lørdag 15. april 2017

Melodi Grand Prix 2000: "Another You" Jorun Erdal

Til Melodi Grand Prix 2000 var det invitert ni menn og en kvinne til å levere bidrag som komponister. Disse ti kunne selv velge hvem de ville samarbeide med tekstforfattere og selv velge sine egne artister.Tidligere Melodi Grand Prix koristveteran Per Øystein Sørensen valgte sin tidligere koristkollega i Grand Prix - Kari Iveland til å skrev teksten. Hun leverte forøvrig også tekst til et annet bidrag i finalen. Jorun Erdal var  også korist, hun sang i showene til Øyvind Blunck og Hege Schøyen, og var med i samtlige 850 forestillinger av showene "Bare gode venenr" og "Fast følge". I sju år var hun med i ensemblet. Deltagelsen i Melodi Grand Prix markerte hennes gjennombrudd som soloartist. Komponist Per Øystein Sørensen hadde hatt flere internasjonale hits med gruppa Fra Lippo Lippi. I 1986 fikk de en stor internasjonal hit med "Shouldn't have to be like that" Fra Lipoo Lippi var spådd en karriere på lik linje med A-ha, men det store satsingen uteble. På det Europeiske markedet var gruppa stor i Frankrike og Nederland. I Asia ble både Japan og Fillipinene erobret. Og Per Øystien Sørensen har fortsatt en stor fanskare nettopp der. I 2002 kom hans største suksess til nå ut. Låta "Later" ga han ut under navnet Fra Lippo Lippi, men det var i realiteten et soloprosjekt. Teksten ble også her levert av Kari Iveland.
"Another You" var et av fire bidrag som gikk videre til gullfinalen,der låtene ble fremført på nytt. Hun ble nummer fire med 48 poneg, og sikret den siste gullfinalebilletten ett poeng foran Kine Ludvigsen. Det var seks jurygrupper som delte ut poeng. Fem folkejuryer rundt i Norge og en fagjury bestående av Gunilla Holm, Hege Tepstad, Hanne Krogh, Kyrre Fritzner, Torstein Bieler og Marte Krog. Fagjuryen stemte stort sett helt på tvers av folkejuryene, Bare to av bidragene de stemte på, kom til Gullfinalen, og "Another You" var på en niende og nestsisteplass hos fagjuryen. All musikk var ferdig innspilt så det var ikke band i studio. All vokal ble selvsagt fremført live. I første runde fikk Jorunn Erdal starte på nytt fordi teknikken sviktet i det hun skulle starte å synge.
I gullfinalen ble hun trukket ut som start nummer to, etter det som skulle vise seg å bli vinneren.  i gullfinalen kunne juryene bare stemme på tre av fire låter, det endte med at "Another You" ikke fikk noen stemmer i det hele tatt, og endte sist av fire med null poeng i et usedvanlig sterkt gullfinalefelt.


                                                                  4.plass 0 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar