mandag 26. juni 2017

Melodi Grand Prix 2000: "Wings of Love" Kine Ludvigsen

Hadde Kine Ludvigsen vunnet den norske finalen, hadde det blitt to "Wings of Love" i den internasjonale finalen i Stockholm. Sistnevnte vant, førstnevnte gjorde det ikke. Kine Ludvigsen var 17 år da hun sang låta i Melodi Grand Prix. Selv om hun var yngst i startfeltet, var hun langt fra noen nybegynner i bransjen.Hun fikk sitt gjennombrudd alt som niåring, og henens mest kjente låt fra tiden  som barnestjerne var "Sarajevo", med tekst og melodi av veteranen Geirr Lystrup. Sangen var teamlåta for Lillehammer Olympic Aid, og fikk naturlig nok mye blest i forbindelse med OL på Lillehammer. Hamarjenta Kine hadde da allerede gitt ut en kassett som kom i 1991. Derfra ble gjennombruddslåta "Alle kan dele" kjent. Dermed ble kassetten også til LP og CD, og i alt fem soloalbum ble det i katalogen, derav en juleplate og en med kjente, norske barnesanger. Kines kassetter (fortrinnsvis) solgte i bøtter og spann. Kine Ludvigsen fikk selv velge hva hun ville gjøre, og da hun ble lei, sluttet hun å gi ut plater. Hun gikk på musikklinja ved Stange Videregående skole da hun sang i Melodi Grand Prix. I dag er hun aktiv solist og korist bl a i Olso Gospel Choir.
Kenneth Eriksen og Kines pappa, Willy Ludvigsen sto bak tekst og melodi. Kenneth Eriksen er aktiv komponist og arrangør, og har skrevet flere musicaler og mye filmmusikk, og jobber over hele Europa og i USA.
Melodi Grand Prix 2000 var en storsatsning fra NRK etter noen magre resultater i årene før som gjode at mange låtskrivere og artister ikke så seg tjent med å delta. Så NRK trengte en opptur. Både blant artister og komponister var det nykommere, med noen få unntak. "Wings of Love" ble ikke blant de fire låtene som kom seg til gullfinalen, der de fire beste gikk videre. Jorun Erdal snappet siste gullfinaleplass med et poeng foran Kine Ludvigsen. Seks jurygrupper ga poeng i to omgnager. Det var en fagjury og fem folkejuryer spredt rundt om i landet. De ga først poeng til alle låtene for å avgjøre hvilke fire som skulle gå til gullfinalen, for deretter å stemme på låtene på nytt der. "Wings of Love" startet bra med å få nest høyeste poengsum fra fagjuryen, men hos folk flest var det heller middles begeistring å spore for låta.
R & B inspirasjonen var tydelig, både i låta og i Kines hårfrisyre.  Hun hadde med seg to unge dansere på scenen, og låta ble et frisk pust i en finale som ble mottatt godt blant kritikerne for flere gode poplåter.

                                                                 5.plass    47 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar