søndag 12. mars 2017

Melodi Grand Prix 1977: "Sang".

I Østlandets semifinale var seks melodier plukket ut til å være med, og to gikk videre til finalen i Oslo. De andre semifinalene hadde fire melodier og sendte en vinner til Oslo. I Østlandets semifinale kunne man sende inn bidrag og stemme fra Telemark, Buskerud, Vestfold, Oslo, Akershus, Hedmark, Oppland og Østfold. Siden distriktet var så stort fikk de to ekstra låter med i semifinalen og fikk sende to til finalen i Oslo. Tre opphavsmennene kom fra Oslo, ellers var det en fra Hadeland og to fra Bærum , en bergenser og en trønder blant låtskriverne i semifinalen. Tre av de fire artistene artistene som skulle fremføre Østlandets bidrag i semifinale og finale var ikke fra Oslo, men fra Tromsø, Harstad og Gøteborg. De tre artistene fra Oslo som sang i finalen representerte Vestlandet, Midt- Norge. og Nord-Norge. Så den lokale tilhørigheten ble nok strukket litt i alle ender.

"Sang" var skrevet av Mette Hurlen. Hun og broren Petter var svært musikk interesserte, og sendte inn hvert sitt bidrag, og begge holdt det hemmelig. Overraskelsen var stor da lillesøster Mette på 18 slo knock out på storebror i semifinalen, og fikk sitt bidrag hele veien til finalen. Blant alle de 22 bidragene som ble presentert i semfinalene, var dette det eneste bidraget med  en kvinnelig komponist.  De 21 andre var skrevet av menn. Mette var russ dette året. Hun tok senere fatt på medisinstudiet, som sin bror, og jobber nå på Oslo Universitetssykehus. Mette Hurlen hadde vært med i NRKs legendariske jentekor, der hun hadde sunget sammen med Anita Skorgan. Du kan høre intervjuet med Mette Hurlen fra finalen i Oslo her.

I semifinalen kom melodien på andreplass, mens storebror Petters låt ikke gikk videre. Kirsti & Benny fremførte sangen i både semifinalen og finalen. Poengsummene fra semifinalen er ikke kunngjort, bare plasseringen.  "Sang" var tippet som storfavoritt til å vinne finalen, og startet poengkampen med en solid ledelse etter at de to første juryene, som var lokalisert i Trondheim og Tromsø hadde stemt. Så dabbet det av, "Casanova" dro i fra. Etter at Oslojuryen - som den siste - hadde avgitt sine poeng, havnet "Sang" på en tredjeplass, et usselt poeng bak "Robåtrock"                                                           "Sang"  3. plass. 58 poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar