fredag 17. februar 2017

Melodi Grand Prix 1977: Semifinale 2. "Salomo".

Til Midt- Norges semifinale hadde det komme inn 43 bidrag, hvorav fire gikk videre til semifinalen. Det lå ingen føringer fra NRK sentralt om hvordan man skulle velge artister, så sangene som ble sendt til lytterne Møre & Romsdal og trøndelagsfylkene ble fremført av en gruppe sammensatt av fire unge,men likevel svært erfarne studiomusikere med base i Trondheim. En av dem var Gunnar Andreas Berg. Han hadde nettopp fylt 23 år og var midt i sin musikerutdanning. Han ble hyret inn som gitarist til Supergruppa, som spilte inn alle de fire semifinalebidragene i Arctic Studios i Trondheim. Det viste seg så at han sto bak et av bidragene også. Han hadde skrevet tekst og melodi til "Salomo". (Han var yngste deltager i startfeltet, og hadde fått litt hjelp av pappa Berg Senior med teksten til låta.) Da semifinalen bare ble sendt på lokalradio, har ikke NRK noen kopier av sangen. den er heller ikke spilt inn.

Gunnar Andreas Berg er en svært allsidig musiker som har komponert for og spilt med de fremste artistene i Norge, både live og i studio. Han har også gitt ut soloplater med instrumentalmusikk.  Han er i tillegg amanuensis ved Jazzlinja på NTNU i Trondheim, og vant den prestisjefulle Gammelengprisen i 2002. Han er en svært allsidig musiker i spennet fra moderne jazz til kommersiell pop. "Salomo" inntok andreplassen i semifinalen. 484 lyttere hadde sendt inn postkort der de hadde angitt "Salomo" som sin favoritt.

"Salomo" er dessverre ikke bevart. men her hører du Gunnar A Berg sammen med Eurovisionprogramleder Haddy N'Jie i hans komposisjon "In Cuba."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar